FAQ

1. Ce înseamnă cuvântul 'eclair' în limba franceză?

În limba franceză “eclair” înseamnă “fulger”, ceea ce ne poate oferi o bună explicație a numelui acestei celebre prăjituri, un ecler bun se mănâncă foarte repede.

2. Care este forma corectă a pluralului cuvântului 'ecler'?

Cel mai bine ne lămurește DEX-ul în acest caz, pluralul este “eclere”.

3. Cum recunoaștem un ecler autentic?

Eclerul se compune din trei părți: choux, cremă și glazură. Rețetele diferă de la un cofetar la altul și sunt foarte mult influențate de calitatea ingredientelor.

Choux – Aluatul pentru pâinica ce dă forma specifică eclerului se numește Pâte à Choux și conține următoarele ingrediente: lapte, apă, unt, făină, ouă, zahăr și sare.

Crema – Crème Pâtissière și Crémeux sunt cele două tipuri principale de creme ce intră în alcătuirea unui ecler excelent. Respectarea tradiției cofetăriei franțuzești este esențială, ceea ce presupune numai ingrediente de bază de cea mai bună calitate: lapte, smântână, ouă, unt.

Glazura – Clasicul fondant, alaături de ganache-ul de ciocolată, de caramel, frișcă, fistic, fructe, coajă de lămâie verde sau portocală, sunt doar o parte din multitudinea de gusturi, texturi și decoruri ce contribuie la conturarea personalității unui ecler.

4. Care este originea și calitatea ingredientelor folosite?

Priceperea cofetarilor, calitatea și prospețimea ingredientelor, dar și consumul eclerului exclusiv în ziua în care a fost produs, sunt elementele definitorii ale unei experiențe desăvârșite în lumea cofetăriei.

Ouă – Folosim ouă proaspete, din surse atent selecționate.

Produse lactate – Untul (82% grasime), smântâna naturală pentru frișcă (35% grasime) și laptele (3,5% grasime) sunt ingredientele de bază ce se regăsesc în eclerele noastre. Lucrăm cu producători de tradiție din Franța datorită calității constante și capacității lor de a ne asigura cantitațile de materie primă de care avem nevoie.

Ciocolata – Avem doi producători preferați, Cacao Barry și Valrhona.

Fistic și alune de pădure – Ingrediente din Italia cu origine certificată DOP, ceea ce înseamnă o calitate sigură.

Fructe – Folosim fructe proaspete de sezon sau piureuri naturale 100%, pentru a păstra neatinse caracteristicile fructelor culese la momentul potrivit.

Caramel – Caramelul îl producem chiar noi din smântână naturala, zahăr și unt sărat franțuzesc.